Menu

Werken aan relaties

De ervaringen die je gevormd hebben tijdens je ontwikkeling hebben een directe invloed op je relatie.

In het proces waarbij de verliefdheid zich gaat verdiepen naar liefhebben, verwordt de partner soms tot een spiegel waarin onze oude pijnen reflecteren. Oude pijn opgelopen in ons eerste liefdescontact, nl. met onze ouders, projecteren we op de ander en die projecteert zijn of haar pijn weer op jou. Stellen we de ander verantwoordelijk voor onze pijn, dan begint de strijd. We komen in verstrikkingen terecht die de liefde niet voeden maar juist ondermijnen. Durf je naar de pijn te kijken als iets van jezelf, dan kun je de relatie gebruiken om te helen. Loop je voor de pijn weg en besluit je uit de relatie te stappen, dan ontneem je jezelf de kans om een diepe verbintenis aan te gaan met de ander én met jezelf! In de therapie worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Begrijpen hoe liefde en verbinding (hechting) werken;
  • Waar gaat het vaak mis?;
  • Opzoeken en vinden van de zere plekken uit de eigen geschiedenis;
  • Het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden.

Deze vorm van therapie richt zich op het herstellen of aangaan van een veilige en ondersteunende verbinding in de partnerrelatie. Relatietherapie kan ik samen geven met mijn vrouw, therapeut bij In je Element. Het werken vanuit onze verschillende achtergronden geeft een brede kijk op de relatie en een zorgvuldige benadering van de rol van beide betrokken partners.

Mijn praktijk is in Lochem gevestigd.

Lochem is goed bereikbaar vanuit de provincies Gelderland en Overijssel, en vanuit de regio's de Achterhoek, Salland en Twente.

In je Kracht Psycholoog en Therapeut | info AT injekracht DOT net | 0613661839