Menu

Voeding en Psychologie

“Ik wil afvallen, maar het lukt niet”

“Ik zit slecht in mijn energie”

“Ik heb meerdere keren per dag een dip”

“Ik voel me down maar snap niet waarom”

“Ik wil anders gaan eten, maar het lukt niet”

“Ik wil anders gaan eten, maar ik weet niet hoe”

Voeding beïnvloedt ons voortdurend. Voeding heeft een rechtstreekse verbinding met hoe je je voelt. Dat je van slecht eten minder fit wordt is wel bekend. Uit steeds meer onderzoek blijkt voeding en voedingspatroon ook rechtstreeks in verband te staan met je stemming. Of je blij bent, een kick ervaart of je helemaal down voelt is mede het gevolg van wat je eet en leefstijl.

Bij vermoeidheidsklachten, somberheid, slaapproblemen, voortdurende angstklachten, verslavingsgevoeligheid, eetproblemen  en chronische aandoeningen kan het belangrijk zijn naar leefritme en voeding te kijken. Zeker als de (huis)arts geen verdere oorzaak heeft kunnen vaststellen.

Als wij met elkaar hiermee aan de slag gaan, gaan wij in gesprek over jouw gezondheid, je leef- en eetpatroon en achterliggende ervaringen die ongezond gedrag oproepen. Stap voor stap werken we naar een verbetering van jouw welbevinden toe. Dit is een traject dat er voor iedereen anders uit ziet. Het vraagt inzet en wilskracht om patronen te doorbreken, je leef en eetritme aan te passen en ervaringen uit je verleden te verwerken. Ik ga je daarbij helpen. Je zult versteld staan van de effecten die dit op je leven kan hebben.

In je Kracht Psycholoog en Therapeut | info AT injekracht DOT net | 0613661839