Menu

Jouw Psycholoog & Therapeut

drs.ir. Stephan Stokvis

Psycholoog, Therapeut & Bedrijfskundig Ingenieur

Ik ben altijd bezig geweest de balans te zoeken tussen mij als mens en de eisen die mijn omgeving aan mij stelt. Wat is mijn drijfveer, en hoe verhoudt zich dat met de krachten binnen mijn omgeving. 

Vanuit mijn oorspronkelijke achtergrond als bedrijfskundig ingenieur is mijn aandacht steeds verder verschoven van organisatie en management naar de mens. Wat drijft de mens? Waarom lopen processen op een bepaalde wijze? Welke existentiële drijfveren werken er in mij? Waar ligt mijn kracht?

Ik ben intensief bezig geweest met yoga, meditatie, reiki, shiatsu, aikido en NLP. Ik ben Reiki Master en NLP Master. Mijn fascinatie voor de menselijke ontwikkeling heeft uiteindelijk geleid tot een studie Coaching en Counseling (Leergang Menskundig Adviseur bij de Human Development and Counseling Foundation) die ik in 2007 heb voltooid. In 2013 heb ik de studie Klinische Psychologie aan de faculteit Psychologie van de Open Universiteit afgerond. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op inzet en effectiviteit van een online behandelmethode bij faalangst. Daarna heb ik mij verder ontwikkeld in de psychologie achter het Boeddhisme, Mindfulness en Compassion Focused Therapy. Van 2015 tot 2017 heb ik een opleiding Werken met ik-grens bewustzijn gevolgd bij Nick Blaser. In 2016 ben ik in India opgeleid in Pranic Healing en Arhatic Yoga, een healing methode die ontwikkeld is door Master Choa Kok Sui.  In 2017 en 2018 heb ik een EMDR opleiding gevolgd (BIVT) en ben nu gecertificeerd EMDR Therapeut. In 2021 heb ik mij verder gespecialiceerd in de psychologie van voeding en gezondheid, via de opleiding Gezondheidspsychologie bij de ACT-Academie. Daarnaast ben ik gestart met een opleiding voor systeem therapie.

Ik heb masterclasses gevolgd van:

  • Trisha Caetano: Healing childhood trauma
  • Hannah Cuppen: Liefdesbang, verlatingsangst en bindingsangst

Als mens weet ik wat het is om in het diepst van je wezen geraakt te worden in processen van scheiding en verlies. Als man en vader weet ik hoe ouderverstoting je tot in het diepst van je ziel kan raken. Ik heb ervaren hoe je de verbinding met jezelf hervindt, en in verbinding met jouw existentiële waarheid kunt leven. De vraag is: wat geeft zin aan jouw leven, wat is jouw verbinding met spiritualiteit en religie.

Mijn Kracht is het verbinding kunnen maken. Vanuit mijn diepste innerlijke wezen, vanuit mijn hart en vanuit mijn denken. Van daaruit kan ik verwarrende situaties helder maken én breng ik mensen in verbinding met wat zij echt willen. Ik creëer rust en ruimte in denken en voelen.

Ik nodig je uit voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking van een half uur in mijn praktijk in Lochem, Achterhoek, Gelderland

In je Kracht Psycholoog en Therapeut | info AT injekracht DOT net | 0613661839