Menu

Aanbevolen achtergrond informatie

Compassion focused therapie:

door grondlegger Dr. Paul Gilbert ontwikkeld. Een werkwijze waarbij vanuit compassie naar de situatie wordt gekeken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende situaties waarin je hersenen functioneren: het jaag systeem (doelgericht), het stress systeem (angst en bedreiging) en het ontspannings systeem. Door een onbalans tussen deze systemen raak je steeds verder verstrikt en verward in je probleem.

Korte introductie (engels) in Compassion Focused Therapy

EMDR

Francine Shapiro heeft EMDR in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van PTSS in de jaren 80. Het heet voluit Eye Movement Desensitization and Reprocessing, zo genoemd naar de typische oogbeweging die gebruikt wordt om de hersenen te activeren. Veel onderzoek naar deze behandeling heeft de effectiviteit van de EMDR therapie bewezen.

Lama Michel Rinpoche, Boedhist:

zelfs de kleinste wijziging in je leven heeft een fundamentele impact op de rest van je leven.

Mindfulness:

Dr. Paul Fulton heeft als trainer en opleider veel mensen met Mindfulness in aanraking gebracht. Zijn grote kracht is dat hij dat niet als techniekje inzet, maar de verbinding maakt met de wezenlijke kracht die van een mens in geestelijke balans en rust uitgaat. Met wortels in het Boedhisme wordt de verbinding gelegd naar compassie, acceptatie en een liefdevol leven.

De moed om te zijn:

Paul J. Tillich heeft zich als religieus filosoof verdiept in het bestaan, existentiële angst en de moed om te zijn. De moed die je als mens hebt om je als individu met je bestaan uiteen te zetten. De moed om je als individu bewust te zijn van je leven en jouw relatie tot groepen. Waar kies je voor: jouw eigen verantwoordelijkheid voor jouw leven of de verbinding met een groepsnorm die de verantwoordelijkheid voor bewuste keuzes van jouw overneemt.

Bewust zijn van je grens:

Dr. Nick Blaser heeft veel onderzoek gedaan naar het ervaren van je grens. Waar ligt je grens? Wat betekent dat? Ben jij binnen jouw grens of sta je er zelf buiten? Wie kan er over jouw grens komen? Bewust zijn van jouw grens geeft je meer innerlijk bewustzijn en ruimte.

Pranic Healing:

Master Choa Kok Sui heeft na uitvoerige studie van alle bekende vormen van energetisch werken, healing en meditatie een systeem opgezet van healing en arhatic yoga waarin alle wijsheid van de verschillende tradities worden geïntegreerd. Hiermee is een gefundeerde en kwalitatief goede energetische behandelwijze ontstaan. Vanuit de Filipijnen en India wordt deze methodiek steeds verder verbreidt.

 

Adres voor psychodynamische en psychosociale therapie:

www.injeelement.info
Ik word vermeld op de volgende sites:

www.vind-een-psycholoog.nl

www.allepsychologen.nl

www.allecoaching.nl

therapeutvinden.datzitzo.com

In je Kracht Psycholoog en Therapeut | info AT injekracht DOT net | 0613661839