Menu

EMDR

EMDR is een therapievorm die je helpt om vastzittende traumatische ervaringen te verwerken. Het helpt in situaties waarbij nare ervaringen zo intens voor je zijn dat de normale verwerking daarvan in je hoofd en je lijf verstoord is geraakt. De herinnering met beelden, gevoelens en gedachten zijn in je hoofd nog steeds in shock toestand en blijven daardoor je leven beheersen. Dat kan bijvoorbeeld een auto ongeluk zijn, waar je nog steeds aan terug denkt, slecht van slaapt, waardoor je niet meer auto durft te rijden of waarbij je de plek van het ongeluk nog steeds vermijdt. Het kunnen ook ingrijpende traumatische gebeurtenissen zijn als ervaringen met geweld, misbruik, mishandeling, ongelukken of verlies van een naaste.

Er is veel onderzoek naar EMDR gedaan. Het is een therapie die bewezen effectief is bij de behandeling van:

  • PTSS (post traumatisch stress syndroom)
  • angsten en fobie├źn
  • gebrek aan zelfvertrouwen
  • verlieservaringen
  • trauma behandeling

EMDR is een therapievorm die naast andere behandelingen kan worden ingezet. Na een intake zijn er gemiddeld 3 behandelingen nodig om een goede en stabiele stituatie te bereiken waarbij de nare ervaring geen stress meer oproept. Het aantal behandelingen zal afhangen van de ernst en complexiteit van de nare ervaringen.

Het eindresultaat van een EMDR behandeling zal zijn dat de situaties die voor jouw spanning oproepen, in de vorm van angst, herbeleving, slecht slapen, depressiviteit, laag zelfbeeld of vermijding, geneutraliseerd zijn. Je wordt niet meer zo geraakt door die situaties, het beheerst je leven niet meer, waardoor je weer vrij bent om te handelen zoals jij dat wilt.

Ik ben door de BiVT gecertificeerd als EMDR therapeut.

 

In je Kracht Psycholoog en Therapeut | info AT injekracht DOT net | 0613661839